Nu när sommaren är här och semestern närmar sig för många, är det kanske dags att planera för härliga bjudningar och stunder av avkoppling. För att göra dessa tillfällen extra speciella delar vi med oss av goda dryckestips och några enkla knep som förhöjer det dukade bordet, oavsett om du planerar en stor fest eller en mysig kväll med nära och kära.

Och kom ihåg, drink less but better.

Trevlig läsning!

Summer Essentials


TheVine List - Summer Edition

Nedan har vi satt ihop en vinlista med tips inför sommarens alla olika tillfällen. Oavsett om du planerar en stor fest, en intim middag eller bara vill njuta av en lugn kväll, hittar du här passande viner för varje tillfälle.

Till lunchen 
Om ni som vi, föredrar vin i glaset även till midsommarlunchen, tipsar vi om att välja ett friskt och fruktigt vitt vin med hög syra som funkar till det mesta på lunchbordet.  

 Weinwurm, Gemischter Satz 
Nr 23153 
115 :- 

 Waterford Estate, Pecan Stream Chenin Blanc 
Nr 2372 
189 :- 

 Till Jordgubbstårtan  
Det här pärlande, bäriga, söta vinet med smak av jordgubbar, hallon och körsbär är som en DRÖM tillsammans med den klassiska jordgubbstårtan. 

Brachetto d'Acqui, Braida 
Nr 6260 
125 :- 

Mellanakten 
Mellan den maffiga lunchen, den gräddiga tårtan och den grillade middagen väljer vi att smutta på ett läskande, aptitretande bubbel. 

Fruitière Vincole D'Arbois, Crément du Jura Brut 
Nr 2426 
179 :- 

Condé, Rosé 
Nr 92775 
149 :- 

Till grillat  
Äntligen dags att grilla igen! Vi väljer att matcha vår grillade fläskfilé med ett kryddigt, smakrikt och mustigt vin.  

 Calera, Pinot Noir 
Nr 87282 
299 :- 

 The Butcher, Pinot Noir 
Nr 70521 
169 :- 

 Till vickningskorven 
När hungern smyger sig på igen, och vickningskorven kommer fram, då passar det perfekt med ett fruktigt rött vin i glaset. 

Chinon, Cuisine de ma Mère 
Nr 71529 
141 :- 

 Beaujolais Villages, Marc Dudet 
Nr 2317 
129 :- 

La table d'été

Oavsett midsommar eller inte, så kan ett gäng småvaser med handplockade blommor lyfta hela bordet. Det går lika bra med mindre dryckesglas om man inte har minivaser hemma.
Ge servetten lite extra kärlek med en blomma eller knyt ett litet snöre runt glaset och placera olika blommor för att gästerna ska komma ihåg vilket glas som var just hens.

Med små enkla medel som inte behöver kosta kan man skapa ett mer inbjudande bord! Så kolla igenom era lådor och skåp hemma och besök en äng eller dike för att finna blommor och låt er fantasi flöda!

Limoncello Spritz

Byt ut Aperol och apelsinen mot Limoncello och citron för att få en fräsh och syrlig sommardrink. En enkel drink att slänga ihop med 4 ingredienser som passar perfekt som fördrink till sommarlunchen.

Recept för 4 glas:
- 1 citron, skivad
- 4 dl Mousserande vin
- 2 dl Limoncello
- 2 dl bubbelvatten.

Brachetto d'Acqui, Braida

Jordgubbstårta + Brachetto d’Acqui = SANT
Den klassiska jordgubbstårtan, som nästan är lika självklar som färskpotatisen till sommarlunchen, tycker vi förtjänar ett eget passande vin.
Vi väljer det här pärlande, bäriga och söta vinet med smak av jordgubbar, hallon och körsbär som är en DRÖM tillsammans med den klassiska jordgubbstårtan.

Nr 6260
Pris: 125:-

Blomstrande iskuber

En annan härlig och enkel detalj till glasen, är att låta isbitarna få lite extra kärlek i form av växter.

Såhär gör du:

  1. Plocka några ätbara växter/blommor.

  2. Häll upp vatten till hälften i formen du ska använda för att forma en isbit.

  3. Placera ut växterna.

  4. Ställ in i frysen i ca 2 timmar för att sedan plocka ut och hälla på resterande vatten och låt sen frysa helt. Man fyller på vatten i två steg för att växterna inte enbart ska hamna på ytan.

  5. Klar att servera!

Förslag på ätbara blommor som kan användas och finns runt om oss denna årstid är, nejlika, blåklint, syren, lavendel, rosor, fläderblomma och krasse.